Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Στη Δεσφίνα ένα από τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια που εντάασσονται σκανδαλωδώς στον επενδυτικό νόμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο «Κύρωση της υπαγωγής μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στον Επενδυτικό Νόμο»
«Η κυβέρνηση επιλέγει να αιμοδοτεί συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, ενώ εξακολουθεί να επιχορηγεί τη νέα μικρή SIEMENS, την γερμανική πολυεθνική ENERCON

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο «Κύρωση αποφάσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων ν.3908/2011 και άλλες διατάξεις» επεσήμανε στην εισήγηση της στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι «η κυβέρνηση φέρνει προς κύρωση την υπαγωγή έξι Μεγάλων Επιχειρηματικών Σχεδίων που για ακόμα μία φορά αναφέρονται σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους. Συνοπτικά 65 εκατομμύρια άμεσες επιχορηγήσεις και 28 εκατομμύρια φορολογικές απαλλαγές κατευθύνονται κατά 50% στον Όμιλο Μυτιληναίου και στην οικογένεια Κοπελούζου. Το άλλο 50% τον επιχορηγήσεων δίνεται στην γερμανική πολυεθνική ENERGON, γεγονός που αποτελεί σκάνδαλο, καθώς πρόκειται για μία νέα «SIEMENS».
Η ENERCON βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες πηγές, η οποία έχει καταθέσει εναντίον της αγωγή με την κατηγορία της δόλιας εξαπάτησης για υπερκοστολόγηση της σύμβασης για τα 9 αιολικά πάρκα στο Αιγαίο, ενώ εναντίον της ENERCON έχει κινηθεί και η γερμανική δικαιοσύνη για υποθέσεις διακρατικής διαφθοράς».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι «συζητάμε για 6 Μεγάλες Επενδύσεις που δημιουργούν μόλις 6 νέες θέσεις εργασίας και οι οποίες εκτός από τα δεκάδες εκατομμύρια που εξασφαλίζουν με τον Επενδυτικό Νόμο έχουν πλέον πρόσβαση και στο ΕΤΕΑΝ, το ταμείο που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιείτο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή αυτές οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται και φοροαπαλλάσσονται από τον Επενδυτικό και μπορούν επιπλέον να δανειοδοτηθούν και από το ΕΤΕΑΝ. Η κυβέρνηση παραδίδει «γη και ύδωρ» σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου