Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Συμμετοχή του Φ.Δ. του ΕΔ Οίτης σε ημερίδα του Τμήματος Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

http://www.oiti.gr

04/06/2015
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στην έδρα του Τμήματος στο Καρπενήσι επιστημονική ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Προστατευόμενες Περιοχές». 

Στην ημερίδα αυτή συμμετείχε και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης με θέμα ομιλίας «Παρακολούθηση ειδών και τύπων οικοτόπων στο όρος Οίτη», ενώ με ομιλία συμμετείχαν επίσης καθηγητές του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, αλλά και προσωπικό των Φορέων Διαχείρισης Παρνασσού και Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. 
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκτός από τους φοιτητές του Τμήματος, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, καθώς επίσης και αρκετοί πολίτες του Καρπενησίου, και όχι μόνο, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος. Η ημερίδα έκλεισε με στρογγυλό τραπέζι, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συζητήσουν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη διαχείριση, την προστασία και τις ήπιες δράσεις ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών. 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες με καθαρισμούς επιλεγμένων χώρων στο Καρπενήσι από τους φοιτητές, σε συνεργασία με άλλους φορείς, συλλόγους και εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου