Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Στρώμης στις 13 Αυγουστου


«Από την αρχαία Αιτωλία, στο Κάλλιο και τη σύγχρονη Φωκίδα»
Στρώμη (Δημοτικό Σχολείο)
Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 - ώρα  8:00 μμ

   
Εκδήλωση του Πολιτιστικού  Κέντρου Στρώμης
Σε συνεργασία με το Σύλλογο των απανταχού Στρωμιτών & το Σύλλογο Στρωμιτών Φθιώτιδας «Η Κρύα Βρύση».
 
Στην ολόδροση Στρώμη Φωκίδας του Δήμου Δελφών, του πρώην Δήμου Καλλιέων. Στoν Άνω ρου του Μέγα Ποταμού. Στην απαρχή της λεκάνης απορροής του Μόρνου. Στην πάλε ποτέ  χώρα των Αιτωλών.


Το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης πραγματοποιεί για μία ακόμα χρονιά εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Στρώμης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», αφιερωμένη, αυτό το καλοκαίρι, στην Αρχαιολογία & την ιστορία.

Μια συνάντηση  διαλογισμού και συζήτησης  για το Χθές, το Σήμερα & το Αύριο στη Φωκίδα. Όπου Δελφοί & Δωρίδα αποτελούν την ενότητα ενός μοναδικού τοπίου.

Σκοπός της φετινής μας συνάντησης, η περιήγηση στο αρχαιολογικό, φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Θα περιπλανηθούμε ¨όπως κυλάνε τα νερά¨ στις ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. Όχι χωρίς σκοπό. Αλλά με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου, της ιστορίας & της παράδοσης. Σε αναζήτηση των καταβολών μας, της  καταγωγής μας,  της παρακαταθήκης των  κοινοτήτων & των χωριών μας,  από το Κάλλιο μέχρι την Οίτη, τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια. 

Ας είμαστε όλοι εκεί. Ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων, την προστασία και την ανάπτυξη της Φωκίδας στο σύνολο της. Με κριτήρια φυσικής και διοικητικής ενότητας.  Κάτοικοι, δημότες, Σύλλογοι & Δημοτικές Αρχές ας συναποφασίζουμε και πάλι, όπως έκαναν οι πρόγονοι μας, εμείς οι ίδιοι το είδος  της ανάπτυξης και της ζωής στον τόπο μας. Αφού προηγουμένως τον γνωρίσουμε ξανά καλά.

Κεντρικός Ομιλητής : Μίλτος Κατσαρός, Λέκτορας Αρχιτεκτ. Σχολής ΕΜΠ
    


Πληροφορίες στα  τηλ. 6932897934, 6972839693, 6944358824

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου