Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Οικολόγοι Πράσινοι: Το περιβάλλον στο στόχαστρο

Το περιβάλλον στο στόχαστρο
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
 Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν σήμερα στις 20:00 στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, στα χημικά και στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.
Σε μία χώρα που η βαριά βιομηχανία της είναι ο τουρισμός λόγω του περιβαλλοντικού της πλούτου και ομορφιάς, στα 3 αυτά ζητήματα, και πολλά άλλα, οι καταστροφικές επιπτώσεις που μπορούν να υπάρξουν στο περιβάλλον δεν λειτουργούν απ’ ότι φαίνεται αποτρεπτικά για την κυβέρνηση ώστε με αναπτυξιακά κριτήρια να θεωρηθούν εσφαλμένες επιλογές.

Το περιβάλλον μπαίνει περισσότερο από ποτέ στο στόχαστρο. Μάχες που έχουν κερδηθεί παλαιότερα, σήμερα αγνοούνται. Πορείες στις Σκουριές δεν φαίνονται πουθενά, αγωνιστές καταδικάζονται. Οι καταστροφικές επιπτώσεις ήδη φαίνονται και επιβαρύνουν την τοπική κοινωνία. Το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος είναι παρόν και αγνοείται.
Το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό βάζει κάγκελα, χτίζει, ρίχνει μπετόν στις παραλίες μας. Η θάλασσα, ένα αγαθό συνυφασμένο με το τι σκέφτεται κανείς όταν λέει Ελλάδα. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις παραλίες για όλους/ες. Για να μιλήσουμε τη γλώσσα τους, από αναπτυξιακή πλευρά έχουμε δει πάμπολλα αρνητικά παραδείγματα τέτοιων επενδύσεων, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.
Τα χημικά όπλα της Συρίας πρέπει να καταστραφούν αλλά για 60 μέρες θα αποτελούν κίνδυνο ανεπανόρθωτης θαλάσσιας ρύπανσης. Η έλλειψη ικανοποιητικών διεθνών περιβαλλοντικών εγγυήσεων για να βρεθεί ασφαλέστερη λύση με μικρότερους περιβαλλοντικούς κινδύνους, είναι καταδικαστέα.
«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, το περιβάλλον βρίσκεται υπό άμεση απειλή, καθημερινή, με επιπτώσεις μακροπρόθεσμες και μη αναστρέψιμες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μαρία Πετεινάκη. «Σήμερα, πρέπει να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας, για να προστατεύσουμε το μέλλον μας».
Περισσότερα: 6974 383646

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου