Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Παραχωρήθηκε στις ιχθυοκαλλιέργειες η έκταση στους "Ποταμούς"!

Δεν ίδρωσε το αυτί, όπως φαίνεται, της απερχόμενης Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπης Γερακούδη, από την απόφαση τόσο του Τοπικού Συμβουλίου της Δεσφίνας όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών που πρόσφατα γνωμοδότησαν επί του αντιθέτου και προχώρησε στην παραχώρηση επιπλέον έκτασης 30 θαλάσσιων στρεμμάτων στην εταιρεία "Ιχθυοκαλλιέργειες Αντίκυρας ΕΠΕ" στη θέση "Ποταμοί" Δεσφίνας για την περαιτέρω ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών.
Πρόκειται
για μια από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε από τη θέση αυτή η κα. Γερακούδη πριν την παραίτησή της από το αξίωμά της και σε αυτή δεν έλαβε καθόλου υπ' όψιν τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Τ.Κ Δεσφίνας και του Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, που αμφότερα γνωμοδότησαν πρόσφατα αρνητικά στο σχετικό αίτημα της εταιρείας να αυξήσει από 10 σε 40 τα στρέμματα, όπου εκτείνει τις δραστηριότητές της.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της Δεσφίνας και όπως ανέπτυξαν τις απόψεις τους στις συνεδριάσεις και των δύο αυτοδιοικητικών σωμάτων, η δραστηριοποίηση αυτή λαμβάνει χώρα εντός οικιστικής περιοχής, όπου υφίστανται οικισμοί με παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες απειλούνται άμεσα με απαξίωση, ενώ επικαλούνται και περιβαλλοντική επιβάρυνση από την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι στην απόφαση της κας. Γερακούδη, δεν μνημονεύεται καθόλου η γνωμοδοτική απόφαση ούτε του Συμβουλίου της Τ.Κ. Δεσφίνας ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών. Επόμενο είναι, κατ' επέκταση, να εγείρονται εύλογες απορίες τόσο για τη δημοκρατική νομιμοποίηση μιας απόφασης που κινείται στον αντίποδα της εδραίας βούλησης των άμεσα ενδιαφερόμενων, της τοπικής κοινωνίας της Δεσφίνας, όσο και για τον ρόλο αφ' ενός των αυτοδιοικητικών σωμάτων, όπως το οικείο Τοπικό Συμβούλιο και η υπερκείμενη αρχή του, το Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και αφ' ετέρου η σπουδή της Γ.Γ. να τα παρακάμψει με χαρακτηριστική ευκολία και ειδικά στο πάρα πέντε του τερματισμού της θητείας της.
Ενδιαφέρον, πλέον, έχει η αντίδραση των κατοίκων της Δεσφίνας, καθώς έχουν το δικαίωμα προσφυγής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και της μετάθεσης της υπόθεσης στα αρμόδια υπουργεία.
Δείτε την απόφαση της κας. Γερακούδη
http://amfissaface.gr/31-protoselido/3108-2015-02-27-17-13-16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου