Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Atalanti Hills: Περιβαλλοντικό έγκλημα η εγκατάσταση χλοοτάπητα σε ξερότοπους

Προς το Star Λαμίας

Δεν πρόλαβα να επικοινωνήσω μαζί σας on-line στο δελτίο ειδήσεων για το θέμα που παρουσιάσατε. Σαν γεωπόνος σας ενημερώνω οτι η εγκατάσταση χλοοτάπητα σε ξερότοπους είναι τουλάχιστον περιβαλλοντικό έγκλημα. Οι ανάγκες του χλοοτάπητα σε νερό είναι τεράστιες. Η άντληση νερού από μεγάλα βάθη είναι υπερβολικά ενεργοβόρα. Εάν γίνουν και τα ξενοδοχεία που συζητούνται, τότε το νερό πρέπει να ανεβαίνει "ποτάμι" από τις λίμνες στα βάθη της γης, οι οποίες (λίμνες) μεταξύ άλλων δουλεύουν και σαν αποσβεστήρες σεισμικών δονήσεων.

Θεωρώ οτι είναι αδιανόητο, χάριν της προσέλκυσης πλούσιων τουριστών που [...]ορέγονται να παίξουν γκόλφ στον ξερότοπο, και οπωσδήποτε θα είναι ενταγμένοι σε προγράμματα all inclusive των ξενοδοχείων (=ασήμαντα οφέλη για την τοπική κοινωνία), να παραβλέπουμε τα μειονεκτήματα από μια τέτοια επένδυση.

Για το άλλο θέμα της πρόσληψης προσωπικού από την περιοχή, ας μου επιτραπεί να πω οτι κάθε εταιρεία - επενδυτής θα κοιτάξει το ίδιο όφελος και δεν πρόκειται να πληρώνει αδρά τους υπαλλήλους της όταν μπορεί με υποπολλαπλάσιο κόστος να έχει ως εργαζόμενους φθηνούς εργάτες από ξένες χώρες.

Τέλος, στο θέμα της ανεργίας που θίχθηκε, για τον ευλογημένο τόπο μας τουλάχιστον δεν θα υπήρχε ανεργία μεγάλη εάν ο κόσμος είχε συνεχίσει να είναι εργατικός όπως είναι οι ξένοι εργάτες που βρίσκουν τακτικότατα δουλειές και μάλιστα σε ξένα κτήματα.

Επειδή όμως δεν πρέπει να απορρίπτουμε την πρόοδο, σας παρακαλώ να προκαλέσετε διάλογο για το θέμα και με περιβαλλοντικούς φορείς. Ας γίνει επένδυση με αντικείμενο προσαρμοσμένο στα δεδομένα της περιοχής μας, πχ. Αρωματικά φυτά και αγροτουρισμός σχετικός με αυτά.

ΦΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ
Τζανακάκης Άρης - Γεωπόνος
Λιβανάτες Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου