Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Απολογισμός Α΄ εξαμήνου 2011 της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχωράμε σε έναν απολογισμό της δράσης μας με σκοπό να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας του Δήμου Λαμίας για τη δραστηριότητα μας.

Στο διάστημα αυτό η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έκανε ότι μπορούσε για να [...]ανταποκριθεί στο ρόλο της, ως μια ανεξάρτητη αγωνιστική αυτοδιοικητική Κίνηση, να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου κρίνοντας,  προτείνοντας και δημιουργώντας.

Με την εκλογή του Παναγιώτη Στασινού ως δημοτικού συμβούλου, του πρώτου εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στο Δήμο, μας δίνεται η δυνατότητα να παρεμβαίνουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη βάση του Προγράμματος και της Προγραμματικής μας Διακήρυξης.

Συμμετείχαμε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια. Με τη στάση μας προσπαθήσαμε να σταθούμε εποικοδομητικοί για την πόλη της Λαμίας και τα χωριά. Παράλληλα, διατυπώσαμε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την εν γένει λειτουργία του Δήμου. Επίσης, ο Παναγιώτης Στασινός συμμετέχει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ως αναπληρωματικό μέλος στην Ανώνυμη Μονομετοχική εταιρεία του Δήμου. Ένα μέλος μας συμμετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης και μέλη μας συμμετέχουν, ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, σε 16 επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη ιστοσελίδα μας http://www.pepla.gr και στον ιστότοπο http://pepla.blogspot.com, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών. Δείτε παρακάτω τις σημαντικότερες δράσεις και παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας το διάστημα αυτό των έξι (6) μηνών (με  κλικ επάνω μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα):

1. Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για:

2. Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για:

3. Παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

4. Δελτία Τύπου – Ανακοινώσεις για:

5. Άλλες δραστηριότητες - πρωτοβουλίες:


Τέλος για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με:
-       Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ανώνυμης Μονομετοχικής
-       Τον Αντιδήμαρχο κ Καλαμπαλίκη
-       Τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης
-       Τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου
-       Το ΔΣ του σωματείου των επαγγελματιών καταστημάτων εστίασης

Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι γνώμες των συμπολιτών μας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις παρεμβάσεις μας και τη δράση μας στο μέλλον. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν με τις προτάσεις τους και τις συμβουλές τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου