Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

1.600 χιλιόμετρα σε 35 μέρες! Διάσχιση τρέχοντας του Ε4

Ο Λουκάς Πρατίλας και ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου την 25η Ιουλίου Ολοκλήρωσαν Τρέχοντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Τον Ελληνικό Τομέα μέσα σε 35 μέρες. Ξεκίνησαν την 21η Ιουνίου από τη Φλώρινα και έφτασαν στη Ζάκρο της Κρήτης τρέχοντας απόσταση 1.609 χιλιομέτρων και 67.500 μέτρων συνολικής ανάβασης, μιας και το μονοπάτι διασχίζει σχεδόν το σύνολο των Ορεινών Όγκων της Χώρας μας.
Καθημερινά έτρεχαν κατά μέσο όρο απόσταση 60 χιλιομέτρων και[...] κάλυπταν ανάβαση 2.500 μέτρων. Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν η συλλογή χρημάτων για την «Αλκυόνη», το νοσοκομείο αγρίων ζώων της Πάρου και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The Βlack Fish» που σκοπό έχει ακτιβιστικές ενέργειες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ευρώπης.

Οι δύο δρομείς μεγάλων αποστάσεων κατάφεραν τη πρώτη διάσχιση μιας τεράστιας απόστασης τρέχοντας. Οι διασχίσεις αυτές δεν μπορούν απλά να θεωρηθούν αθλητικά επιτεύγματα αλλά επιτεύγματα της ανθρώπινης θέλησης. Σε αυτές τις προσπάθειες οι δοκιμασίες σωματικές και ψυχικές είναι πολύ σοβαρές. Αναδεικνύουν την εμπειρία, την μακροχρόνια υποδομή απαιτώντας το μέγιστο της φυσικής και πνευματικής τους αντοχής. Η αντοχή στην σωματική και πνευματική καταπόνηση είναι ικανότητα για πολύ λίγους αθλητές.

Ο Λουκάς Πρατίλας, ένας έμπειρος και καταξιωμένος, ορειβάτης κατέχει και την υψηλότερη Ελληνική κατάβαση με ορειβατικά σκι από υψόμετρο 7.000 μέτρων. Ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου ένας αθλητής με διακρίσεις και τερματισμούς σε αγώνες σε όλο τον κόσμο. Όπως και στον δικό μας παγκόσμιας δυσκολίας αγώνα «Σπάρταθλον», όπου αριθμεί αρκετούς τερματισμούς.

Η διάσχιση αυτή αποτελεί μια νέα προσέγγιση της αθλητικής προσπάθειας. Έχει πτυχές κοινωνικού ενδιαφέροντος σε μια εποχή που η κρίση στη διάρθρωση των κοινωνικών μας θεσμών είναι πολύ έντονη. Δείχνουν ένα διαφορετικό δρόμο αλλαγής. Προσπάθειας και μόχθου. Κέντρο αυτής της προσπάθειας είναι ο άνθρωπος σα σύνολο και όχι απλά μετρήσιμοι δείκτες αποτελέσματος επιδόσεων.


Ευχαριστούν όλους εσάς που συμμετείχατε στη μοναδική προσπάθεια τους αυτή.


Στέλιος Γκέκας
διαχειριστής του "E4 CHARITY CHALLENGE"
http://www.facebook.com/groups/175569402502000?ap=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου