Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Καλά παραδείγματα: Δίκτυο για τουριστική προώθηση στα Ζαγοροχώρια


Δίκτυο για τουριστική προώθηση στα Ζαγοροχώρια
http://www.tovima.gr

Ιδιωτική πρωτοβουλία από 18 ξενοδοχεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις
Στην από κοινού προώθηση της περιοχής τους και των επιχειρήσεων τους με ένα συνεκτικό τρόπο, προχώρησαν 18 επιχειρήσεις στα Ζαγοροχώρια. Το «Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου», είναι μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ιδιωτική πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν 14 ξενοδοχεία, δύο εστιατόρια και δύο εταιρείες δραστηριοτήτων, στους Δήμους Ζαγορίου και Ιωαννίνων. Στο δίκτυο, το οποίο θα επικοινωνηθεί με το αγγλικό του όνομα «Zagori Excellence Network» (ΖΕΝ), καθώς θα έχει και σημαντικό βαθμό εξωστρέφειας, οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν ως affiliation.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία διέπεται από την κοινή στρατηγική αλληλεπίδρασης, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της περιοχής και την προώθησή της ως δυναμικό τουριστικό προορισμό, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στη θετική κατ' επέκταση συμβολή στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας. «Το όραμα του ΖΕΝ είναι η δημιουργία ενός πλέγματος επιχειρήσεων, τοπικών και περιφερειακών φορέων, στη βάση της συνεργασίας και της ανάπτυξης συνεργειών με στόχο την ανάδειξη του Ζαγορίου ως τον κορυφαίο προορισμό διακοπών μέσα από την πραγματική βελτίωση της παροχής υπηρεσιών και της προσφοράς μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες του Ζαγορίου», σημειώνει ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Βασίλης Κατσούπας.
Παράλληλα, το δίκτυο φιλοδοξεί να αποτελέσει κοινή προσπάθεια προώθησης και ανάδειξης του Ζαγορίου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, για όλη τη διάρκεια του έτους, πέρα από τη χειμερινή περίοδο, καθώς και να αποκτήσει αυτοτελή δυναμική για να προωθήσει τις επιχειρήσεις - μέλη του, μέσα από την αναγνώριση του ίδιου, ως τη σύμπραξη των κορυφαίων επιχειρήσεων της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν καινοτόμες δράσεις, οι οποίες δρομολογούνται για την προώθηση της περιοχής σε Ελλάδα και εξωτερικό, με έμφαση, στην ισραηλινή, γαλλική και γερμανική αγορά. «Η δημιουργία του ZEN - Zagori Excellence Network δείχνει το δρόμο και σε άλλους προορισμούς και περιοχές ανά την Ελλάδα, για τη σημασία της λήψης πρωτοβουλιών από τις ίδιες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό και τη δυνατότητά τους να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τον επισκέπτη», προσθέτει ο κ.Δημήτρης Μαζιώτης, ένας από τους τρεις συντελεστές της «The Synergies Project» (κ.κ.Κωνσταντίνος Καπόπουλος, Δημήτρης Ντόκορος), η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση, προβολή και προώθηση του affiliation, με εξειδίκευση στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης προορισμών (Destination Development & Management). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου